Pizzadeeg

Weet u niet precies hoe u een goed pizzadeeg maakt? Dan vindt u hier een eenvoudig recept voor een heerlijke knapperige pizzabodem.

Wat heeft u nodig?

500 gram bloem
250 ml lauw water
7 gram gist
2 theelepels zout
4 eetlepels olijfolie
Snel, eenvoudig pizzadeeg recept
Aan de slag….
1. Meng de bloem, olie, gist en het zout in een kom
2. Voeg 200 ml water bij het mengsel en meng het tot een flexibel deeg
3. Voeg beetje bij beetje het overgebleven water bij het deeg
4. Dek de kom af met een doek en laat het 45 minuten rijzen (volume zal meer dan verdubbelen)
5. Rol het deeg uit tot ongeveer 3mm dik
6. Steek vormen uit met de uitsteekring
7. Strooi bloem op een bord, leg de pizzabodems hierop en zet ze op tafel
Video-tutorial
Hieronder vindt u de video tutorial van Food and Fun waar het u nogmaals stap voor stap wordt uitgelegd.